خدمات تونل انجماد چیست؟تونل انجماد مکانی است بسیار سرد که مواد غذایی و محصولات را برای دقایقی در آن قرار می دهند و بلافاصله بعد از چند دقیقه ی کوتاه تمامی مواد و محصولات به صورت جدا گانه و منظم منجمد می شوند.

اهمیت تونل انجماد
تونل انجماد در صنایع غذایی اهمیت بسیاری دارد و نقش آن حفظ کیفیت، ایمنی ارزش و ماندگاری مواد غذایی است. در زیر به برخی از مهمترین دلایل اهمیت تونل انجماد اشاره شده :
1. حفظ کیفیت مواد غذایی:
مانع از تشکیل کریستالهای بزرگ یخ: انجماد سریع در تونل انجماد باعث میشود که آب موجود در بافت مواد و محصولات به کریستالهای خیلی ریز یخ تبدیل شود.
اهمیت کریستالهای ریز
ین کریستالهای ریز به سلولهای مواد غذایی آسیب کمتری وارد میکنند و در نهایت بافت، طعم، بو ، رنگ به ویژه ارزش مواد و محصولات را با کیفیت بالا پس از یخزدایی بهتر حفظ می کند.
بزرگی کریستالها
اگر انجماد به کندی صورت بگیرد باعث تشکیل کریستالهای بزرگ یخ می شود. که این کریستالهای بزرگ یخ به سلول های مواد غذایی آسیب جدی وارد می کنند و باعث از بین رفتن مواد غذایی می شود. یعنی باعث تغییر رنگ.بو.طعم وغیره می شود و کیفیت خود را به طور کامل از دست می دهد.
حفظ ارزش غذایی:
حالا چرا انجماد به صورت آهسته انجام می شود؟انجماد سریع ویتامینها،پروتئین ها مواد معدنی و سایر مواد مغذی موجود در مواد غذایی را به خوبی حفظ می کنند. زمان بسیار کمی که محصول و مواد غذایی در دماهای پایین قرار میگیرد تا منجمد شوند از تخریب این مواد مغذی جلوگیری میکند.
2. افزایش ماندگاری:
مهار فعالیت میکروارگانیسمها و آنزیمها: هنگامی که مواد غذایی و سایر محصولات در تونل انجماد قرار می گیرند تا منجمد شوند، به آهستگی در مدت زمان کوتاهی این کار انجام می شود و این آهستگی در انجماد با کریستالهای یخ ریز باعث می شود ماندگاری بالا حفظ شود و از ورود باکتری ها. قارچ ها و هر چیزی که باعث فاسد شدن غذا می شود جلو گیری میکند. اینکار عمر محصولات غذایی منجمد شده را حفظ می کند و امکان عرضه محصولات در مناطق دورتر و در فصلهای دیگر غیر تولید را فراهم میکند.
3. بهبود ایمنی مواد غذایی:
- جلوگیری از رشد باکتریهای مضر: انجماد سریع به سرعت دمای مواد غذایی را به زیر نقطه رشد بسیاری از باکتریهای بیماریزا میرساند و از بیشتر شدن آنها جلوگیری میکند. این امر به حفظ سلامت مصرفکنندگان کمک میکند.
4. افزایش راندمان و کاهش ضایعات:
انجماد سریع حجم بالای محصولات:
تونلهای انجماد توانایی در انجماد حجم زیادی از مواد غذایی در مدت زمان بسیارکوتاهی هستند. این امر به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا محصولات بیشتری را در زمان کوتاه تری فرآوری و نگهداری کنند و راندمان تولید را بالاتر ببرند.برای انجماد محصولات تمامی مواد غذایی و محصول از یک سمت وارد سالن می شوند و دقایق کوتاهی بعد از سمت دیگر این تونل ها به صورت منجمد شده خارج می شوند.
کاهش ضایعات:
با افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت و ارزش مواد غذایی و محصولات میزان ضایعات محصولات در طول زنجیره تامین کاهش مییابد.
امکان انجماد تکی محصولات (IQF):
برخی از تونلهای انجماد قادر به انجماد جداگانه هر واحد از محصول هستند. یعنی میتوانند محصولات را به صورت تکی منجمد کنند و و برای منجمد کردن احتیاجی به حجم زیاد محصول ندارند.این امر از چسبیدن محصولات به یکدیگر جلوگیری می کند و استفاده از آنها را برای مصرفکننده و در مراحل بعدی فرآوری آسانتر میکند.
اگر به طور خلاصه بخواهیم تونل انجماد را تعریف کنیم،. تونل انجماد یک فناوری بسیار مهم در صنایع غذایی مدرن است که به حفظ کیفیت. ایمنی. افزایش ماندگاری. بهبود راندمان و کاهش ضایعات مواد غذایی کمک شایانی میکند و ارزش محصولات را بالا نگه می دارد و نقش بسیار مهمی در تامین غذای سالم و با کیفیت برای جمعیت رو به رشد جهان ایفا می کنه.